Αυστριακή κουζίνα - Wurst

Wurst

Το Wurst ή αλλιώς hot dog είναι από τα πιο διάσημα φαγητά του δρόμου (κάτι αντίστοιχο με το ελληνικό πίτα γύρο). Μπορείς να το συναντήσεις παντού μέσα στην Αυστρία και κυρίως στις μεγάλες πόλεις όπως η Βιέννη, το Γκραζ και το Σάλτσμπουργκ. 

Το Wurst σερβίρεται σε ψωμί μπαγκέτας με κάποια σως τύπου κέτσαπ ή μουστάρδας και τίποτα άλλο γιατί την μεγαλύτερη σημασία ουσιαστικά την έχει ο τύπους του λουκάνικου και όχι η ποσότητα. 

Ένας άλλος τρόπος πέραν του το να παραγγείλετε μέσα σε ψωμάκι είναι απλά να το πάρετε σε πιατάκι και να το απολαύσετε κομμάτι κομμάτι και να το συνοδέψετε με μια απολαυστική μπίρα.

Πολλές φορές, κυρίως κατά την διάρκεια της νύχτας και στα κεντρικά κυρίως σημεία, για να παραγγείλετε το Wurst ίσως χρειαστεί να περιμένετε αρκετή ώρα λόγω της μεγάλης αναμονής 

ποτάκι

Αυστρία = καλό κρασί

Εδώ θα πρέπει να αναζητήσετε μαζί με το φαγητό σας να απολαύσετε και ένα καλό ποτήρι κρασί. Στην Αυστρία είναι μακράν το πιο εύκολο ποτό που μπορεί κάποιος να βρει κι αυτό γιατί η ίδια η χώρα έχει μακρά παράδοση στην παραγωγή κρασιού. 

Οι απόψεις σας...

Στείλε μας την φωτογραφία σου και θα την αναρτήσουμε εδώ

No responses yet

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *