Χάρτης πρόσβασης

Συμβουλευτείτε τον χάρτη πρόσβασης για να δείτε πως θα έρθετε στην Εθνική Βιβλιοθήκη της Βιέννης

Κάθε Δευτέρα κλειστά

Τρίτη έως Κυριακή: 10:00 – 18:00

Γιορτές και αργίες: 10:00 – 18:00

Κλειστό κατά τις ημερομηνίες:

24η Δεκεμβρίου

25η Δεκεμβρίου

31η Δεκεμβρίου  

1η Ιανουαρίου

1η Μαΐου

Γενική είσοδος: 3€

Είσοδος με ξενάγηση για State Hall – Literature Museum – συνδιαστικό εισητήριο και για τα μουσεία υδρόγειων σφαιρών, παπύρων και εσπεράντο:

Ενήλικες: 8€ – 7€ – 4€

Ηλικιομένοι: 6,50€ – 5,50€ – 3,50€

Οικογενιακά εισητήρια: 13,00€ – 12,50€ – 6,50€

Γκρουπ 10 ατόμων: 6,00€ – 4,50€ – 3,00€

Πρώτη Κυριακή κάθε μήνα (ισχύει για όλους τους επισκέπτες)

18 Μαΐου (Διεθνής ημέρα μουσείων)

Την τελευταία Κυριακή του Σεπτεμβρίου

 

Το 2018 η Εθνική Βιβλιοθήκη της Αυστρίας γιόρτασε τα 650 χρόνια της. Χτίστηκε τον 14ο αιώνα, 650 χρόνια ιστορίας με ένα κτήριο γεμάτο από αυστριακούς θησαυρούς γραμμένους στα πολλών ετών βιβλία της. Τα βιβλία φιλοξενούνται σε ένα μαγευτικού μπαρόκ στυλ κτήριο το οποίο τοποθετείται στο, τότε, παλάτι της Αυστρίας. 

Θεωρείται ως μια γέφυρα που συνδέει την πλούσια κληρονομιά από το αυστριακό παρελθόν με τις σύγχρονες απαιτήσεις που έχει η κοινωνία της πληροφορίας του σήμερα. 

 

Ως κέντρο πληροφόρησης προσανατολισμένο προς τις υπηρεσίες, η Αυστριακή Εθνική Βιβλιοθήκη προσφέρει στους χρήστες της πρόσβαση και επαγγελματικές συμβουλές για τις δικές της εκμεταλλεύσεις (πάνω από 12,2 εκατομμύρια αντικείμενα) καθώς και σε διεθνείς συλλογές δεδομένων. Αποδέχεται επίσης προμήθειες για την επιστημονική έρευνα και λειτουργεί κέντρα τεκμηρίωσης και εγκαταστάσεις εξυπηρέτησης, για παράδειγμα σε βιβλιογραφία ειδικά αφιερωμένη στις σπουδές των γυναικών. Από την αρχή της ψηφιακής εποχής, ένας συνεχώς αυξανόμενος αριθμός υπηρεσιών διαχειρίζεται ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας της.

Ως αποτέλεσμα του Αυστριακού Νόμου περί Μέσων Ενημέρωσης, η Αυστριακή Εθνική Βιβλιοθήκη είναι η μόνη βιβλιοθήκη της χώρας που λαμβάνει αντίγραφα όλων των δημοσιεύσεων που εμφανίζονται στην Αυστρία, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που προέρχονται από offline μαθήματα και διατριβές που έχουν εγκριθεί από αυστριακά πανεπιστήμια, σύμφωνα με το νόμο περί πανεπιστημίων. Ταυτόχρονα, αυτά τα υποχρεωτικά στοιχεία χρησιμεύουν ως βάση για τη δημοσίευση της αυστριακής βιβλιογραφίας.

Ως αυθεντικό πολιτιστικό ίδρυμα της Αυστρίας, η Αυστριακή Εθνική Βιβλιοθήκη αγωνίζεται να διαδραματίσει ηγετικό ρόλο και σε κοινωνικά θέματα. Ως εκ τούτου, η Αυστριακή Εθνική Βιβλιοθήκη είναι επίσης αποφασισμένη να υποστηρίξει τις γυναίκες, θεωρώντας την ως την ιδιαίτερη ευθύνη και υποχρέωση του προσωπικού της να εφαρμόσει φιλικά προς την οικογένεια μέτρα για τη διευκόλυνση της ισορροπίας μεταξύ επαγγελματικής και οικογενειακής 

* Όλες οι φωτογραφίες ανήκουν αποκλειστικά στην Εθνική Βιβλιοθήκη της Βιέννης