Σνίτσελ 2

Αυστριακή κουζίνα - σνίτσελ

Σνίτσελ

Το σνίτσελ (στα γερμανικά Schnitzel) είναι ίσως το πιο γνωστό παραδοσιακό φαγητό τόσο της αυστριακής όσο και της γερμανικής κουζίνας αλλά και αυτό το οποίο γνωρίζουν οι περισσότερες χώρες. Είναι κομμάτια κρέατος βόιου ή χοιρινού κρέατος από το κομμάτι του ποδιού ή της πλάτης αλλά συναντάται και από στήθος κοτόπουλου. Μετά το χτύπημα τους συνήθως με σφυρί ώστε να πλατύνουν, πανάρονται με φρυγανιά και αυγό και τηγανίζονται σε καυτό λάδι για πολύ λίγα λεπτά και σερβίρεται αμέσως γιατί καταναλώνεται καλύτερα καυτό αν όχι ζεστό.

Η λέξη είναι υποκοριστική του sniz που συμαίνει κομμάτι – φλούδα σύμφωνα με την γερμανική λέξη ωστόσο έχει επικρατήσει η αυστριακή σημασία της λέξης όπου από τον 19ο περίπου αιώνα οι Αυστριακοί κατονόμαζαν ως σνίτζελ την λεπτή φέτα κρέατος ή το σύνολο των ορεκτικών ενός πιάτου. 

02

Tales from
the winery

Pea horseradish azuki bean lettuce avocado asparagus okra. Kohlrabi radish okra azuki bean corn fava bean mustard tigernut jícama green bean celtuce collard greens avocado quandong fennel gumbo. 

Black-eyed pea. Grape silver beet watercress potato tigernut corn groundnut. Chickweed okra pea winter purslane.

Le Boudoir

Providing the highest quality food and service

Clients Opinion

Photos
taken by our customers

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

code