Αυστρία και κρατίδια

Η Αυστρία αποτελείται απο εννέα ομόσπονδα κρατίδια, τα οποία όλα μαζί στο σύνολο τους αποτελούν την χώρα της Αυστρίας

Cirque du solei

Βιέννη

Η Βιέννη είναι η πρωτεύουσα αλλά και η μεγαλύτερη πόλη της Αυστρίας. Εδώ μπορεί ο επισκέπτης να βρει πολυάριθμα μουσεία, αλλά και ίσως τις περισσότερες Galleries στην Ευρώπη. Είναι μία πόλη η οποία σε μαγεύει από το πρώτο λεπτό που θα την συναντήσεις μιας και συνδυάζει την αυτοκρατορική Αυστρία με την σύγχρονη.

Το όνομα της στα ελληνικά σημαίνει κρασί


Μπούργκενλαντ – Άιζενσταντ

Εδώ μπορείς να βρεις υπέροχα γραφικά σπίτια αλλά και αρκετά φεστιβάλ κρασιού. Εδώ βρίσκεται και η μεγαλύτερη λίμνη της Αυστρία, την Νοϊζίντλερ (Neusiedler) στην οποία μπορείς να απολάυσεις ένα υπέροχο μπάνιο χωρίς κανέναν απολύτως φόβο ή να προσπαθήσεις να δαμάσεις τον άνεμο με wind surfing.

Το όνομα του κρατιδίου στα ελληνικά σημαίνει χώρα των κάστρων


Cirque du solei

Καρινθία – Κλάγκενφουρτ

Είναι το μόνο δίγλωσσο ομόσπονδο κρατίδιο της χώρας αφού οι κάτοικοι του μιλάνε τόσο την γερμανική γλώσσα όσο και την σλοβένικη. Είναι μία κυρίως ορεινή περιοχή αφού ουσιαστικά οι Άλπεις την διασχίζουν από άκρη σε άκρη με την ψηλότερη κορυφή βουνού της Αυστρίας να βρίσκεται εδώ στο όρος Γκροσγκλόκνερ.

Cirque du solei

Κάτω Αυστρία – Ζανκτ Πέλτεν

Η περιοχή αυτή παρά το όνομα της είναι το βορειότερο σύνορο της χώρας. Ο μεγαλύτερος ποταμός της Ευρώπης διασχείζει την έκταση της και από ιστορικής άποψης όριζε και τα σύνορα της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας. Πολλά αμπέλια αλλά και ιστορικές τοποθεσίες μπορεί κάποιος να συναντήσει σε αυτήν.

Άνω Αυστρία – Λιντς

Πρωτεύουσα του είναι το Λιντς. Μία πόλη που την διασχίζει ποτάμι… και αυτήν! 

Cirque du solei

Σάλτσμπουργκ – Σάλτσμπουργκ

Η πόλη του αλατιού! Και είναι φυσικό να πήρε το όνομα της αφού στην ευρύτερη περιοχή των εκτεταμένων βουνών της υπάρχουν πολλά αλατορυχεία καθώς και μια υπέροχη και αρκετά βαθιά λίμνη με ομολογουμένως να την περιβάλει μια υπέροχη φυσική ομορφιά! 

Το όνομα της στα ελληνικά σημαίνει κάστρο του αλατιού


Cirque du solei

Στυρία – Γκρατς

Είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Αυστρίας σε πληθυσμό και έκταση. Η κύρια έκταση του είναι ορεινή καθώς από εδώ ξεκινούν οι Αυστριακές Άλπεις χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν έχει πλαγές και επίπεδα εδάφη. 

Τιρόλο – Ίνσμπρουκ

Είναι το μόνο κρατίδιο το οποίο είναι σπασμένο στα δυο και τα δυο του κομμάτια δεν συνορεύουν! Συνορεύει κυρίως με την Ιταλία εξού και το όνομα του θυμίζει περισσότερο Ιταλία παρά Αυστρία. Εδώ βρίσκονται και αρκετά από τα μεγαλύτερα τουριστικά θέρετρα της χώρας

Cirque du solei

Φόραρλμπεργκ – Μπρέγκεντζ

Είναι το δυτικότερο αλλά και το μικρότερο κρατίδιο. Από εδώ περνάει και ο ποταμός Ρήνος καθώς και μια λίμνη, την λίμνη Κωνσταντία, η οποία μοιράζεται μεταξύ των τριών κρατών (Αυστρία, Γερμανία και Ελβετία). Το Φόραρλμπεργκ είναι πιο κοντά στην Ελβετία παρά στην Αυστρία σε κουλτούρα και γλώσσα.