Η πόλη

Το Krems είναι μια παραδουνάβια πόλη της Αυστρίας σε κοντινή απόσταση από την Βιέννη όπου μπορείς να την επισκεφτείς είτε με αυτοκίνητο είτε με την συγκοινωνία και σε αρκετά οικονομικές τιμές όπως αυτές του τρένου με την ÖBB. Η πόλη διαθέτει όμορφα και γραφικά κτήρια τα οποία προσφέρουν μια όμορφη και ιστορική βόλτα γυρνώντας τον επισκέπτη αρκετά χρόνια πίσω στο παρελθόν. Ο επισκέπτης με την είσοδο του στο κέντρο της πόλης, με τους πλακόστρωτους δρόμους θα μπορέσει να ακούσει διάφορους τοπικούς και όχι μόνο χορούς και τραγούδια είτε από μουσικούς του δρόμου είτε από τις εξέδρες που θα παίζουν κάποια τοπικά συγκροτήματα. Επιπλέον ο επισκέπτης θα μπορέσει να γευτεί τις τοπικές αλλά και γενικά αυστριακές γεύσεις από τους μικρούς πάγκους που θα συναντήσει κατά την περιήγηση του και φυσικά μπορεί να δει και να αγοράσει και διάφορα άλλα είδη όπως σαπούνια σε διάφορα αρώματα ή ξυλόγλυπτα έργα τέχνης και όχι μόνο.

   

Γιορτή Βερίκοκου

Τον Ιούλιο το Krems γιορτάζει το περίφημο marillefest ή στα ελληνικά φεστιβάλ βερίκοκου. Όπως κάποιος μπορεί να καταλάβει και μόνο από το όνομα η εν λόγω γιορτή είναι αφιερωμένη στο βερίκοκο και ότι έχει να κάνει σχετικά με αυτό. Ο επισκέπτης θα μπορέσει να βρει τα πάντα σε αυτή την γιορτή όπως μαρμελάδες, αλκοολούχα και μη ποτά, χυμούς, το βερίκοκο ως φρούτο ή και απευθείας το δέντρο (εννοείτε σε γλάστρα για μεταφύτευση) αλλά και γλυκά για απευθείας κατανάλωση ή για να τα πάρετε στο σπίτι.

        

Δέλτα του ποταμού Δούναβη

Μια βόλτα με τις άμαξες που τις σέρνουν τα άλογα μέσα στα όμορφα στενά της πόλης αλλά και κάτι που αξίζει να επισκεφτεί κάποιος στην πόλη του Krems είναι και οι ακτές στον Δούναβη και να περπατήσει κατά μήκος του ποταμού. Ο τρόπος μετακίνησης είναι είτε με τα πόδια για μια απόσταση μόλις 30 λεπτών μέσα στο πράσινο και στην εξοχή είτε για την περίοδο του φεστιβάλ με το τοπικό λεωφορειάκι πληρώνοντας ένα κόμιστρο της τάξης του 1 – 3 ευρώ.

No responses yet

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

code