Το κτίριο

Είναι ένα κτήριο σε νέο-γοτθικό στιλ με ύψος περίπου στα 100μ (97,9μ) και εάν κάποιος μετρήσει και το περίφημο Iron Rathousmann το οποίο είναι 3,4μ επιπλέον. Έχει κατασκευαστεί με περισσότερα από 30 εκατομμύρια τούβλα αλλά και με περίπου 40.000μ3 φυσικής πέτρας. Η εσωτερική αυλή του Δημαρχείου ονομάζεται Arkadenhof και με έκταση 2.804 μ2 είναι μία από τις μεγαλύτερες εσωτερικές αυλές στην Ευρώπη. Το κτήριο διαθέτει και Hall Festival το οποίο έχει μήκος 71 μέτρα, πλάτος 20 μέτρων και ύψος 18,5μ. Με την άδεια της πυροσβεστικής υπηρεσίας (για λόγους ασφαλείας πάντα) στον χώρο αυτόν μπορούν να χορέψουν, ταυτόχρονα, τα περίφημα βιενέζικα βαλς περίπου 1.500 ζευγάρια.

Το Δημαρχείο φιλοξενεί επίσης την Περιφερειακή Βιβλιοθήκη της Βιέννης (με την εκτεταμένη συλλογή της Viennensia) και το Περιφερειακό Αρχείο της Βιέννης.

Οι ξεναγήσεις για το κοινό πραγματοποιούνται κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή στη 13:00 μ.μ. Για να παρακολουθήσει κάποιος την ξενάγηση δεν απαιτείται εγγραφή. Κατά τις ημέρες εκείνες που πραγματοποιούνται συνεδριάσεις ή είναι επίσημες αργίες (την Παρασκευή 24 και 31 Δεκεμβρίου) καθώς και κατά τη διάρκεια σημαντικών εκδηλώσεων δεν προσφέρονται ξεναγήσεις. Οι επισκέπτες μπορούν να προμηθευτούν δωρεάν οδηγούς ήχου και είναι διαθέσιμοι μόνο στα Αγγλικά, στα Γαλλικά, στα Ιταλικά και στα Ισπανικά. Υποχρεωτικό για την είσοδο στο Δημαρχείο είναι η επίδειξη επίσημης ταυτότητας ή διαβατηρίου.

Εκδηλώσεις

 

To κτήριο του Δημαρχείου, ως σύμβολο της πόλης, φιλοξενεί τόσο στον εσωτερικό του αλλά και στον εξωτερικό του χώρο μία πληθώρα από εκδηλώσεις. Η πιο γνωστή εκδήλωση είναι το Life Ball, η οποία και διοργανώνεται κάθε χρόνο και λαμβάνει χώρα και στον εξωτερικό αλλά και στον εσωτερικό χώρο του. Το Life Ball πραγματοποιείται τον Μάιο και θεωρείται μία από τις σημαντικότερες εκδηλώσεις που λαμβάνουν χώρα στην Βιέννη μιας και είναι πόλος έλξης μεγάλων προσωπικοτήτων από τον πολιτικό αλλά κυρίως από τον καλλιτεχνικό χώρο.

Από τον Νοέμβριο η αγορά Advent είναι αυτή που προετοιμάζει όχι μόνο τους Βιεννέζους αλλά και τους επισκέπτες της πόλης για την επερχόμενη γιορτή των Χριστουγέννων προσφέροντας μια υπέροχη Χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα.

Ο εξωτερικός χώρος του Δημαρχείου υποδέχεται κάθε χρόνο από τον Ιανουάριο και για τρεις μήνες ένα από τα μεγαλύτερα παγοδρόμια της πόλης. Ο μισός προαύλιος χώρος του μετατρέπεται σε ένα απέραντο παγοδρόμιο και σε συνδυασμό με το κρύο δημιουργούν την κατάλληλη ατμόσφαιρα για την απόλαυση του χειμώνα.

Πως θα πάτε στο Wiener Rathaus – Δημαρχείο Βιέννης

Τρόποι επικοινωνίας

No responses yet

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

code