Θυρεός Βιέννης

Η Αυστρία με 8,4 εκατομμύρια κατοίκους είναι ένας πολύ επιτυχημένος συνδυασμός της αυτοκρατορικής παράδοσης και του σύγχρονου τρόπου ζωής. Η πρωτεύουσα της είναι η Βιέννη και εκτός του ότι είναι η πιο διάσημη πόλη στον κόσμο είναι και από τους κορυφαίους παίκτες στην παγκόσμια τουριστική αγορά. Εδώ λαμβάνουν χώρα πλήθος εκθέσεων αλλά είναι και προορισμός πολλών συνεδρίων. Η οικονομική της ανάκαμψη οφείλεται σε κομβικές στιγμές των παραπάνω και η Αυστρία συνάντησε μέσα από την ιστορία της πολλές δύσκολες περιόδους. 

Η Βιέννη καλλιεργεί μια πολύτιμη κληρονομιά, όμορφες και μαγευτικές παραδόσεις, είναι μια πόλη ανοιχτή στο νέο και το καινούργιο γι’ αυτό ίσως είναι και μία πόλη που υιοθετεί αυτές τις σύγχρονες τάσεις πιο εύκολα από άλλες πόλεις. Την περίοδο της αυτοκρατορικής εποχής η Βιέννη ήταν πόλη γεμάτη μουσική και αυτό έχει ανεξίτηλα χαραχτεί στην ιστορία της. Στην μουσική οφείλονται πολλά περίλαμπρα οικοδομήματα αλλά και η υιοθέτηση του μπαρόκ στυλ και του μετέπειτα art nouveau αρχιτεκτονικού στυλ της το οποίο και θα συναντήσει κανείς σε όλη την χώρα.

schonbrunn

Η πόλη της Βιέννης είναι ίσως από τις πιο πράσινες πόλεις στον κόσμο και μία από τις πολλές πόλεις τις οποίες διασχίζει ο μεγαλύτερος ποταμός της Ευρώπης, ο Δούναβης. Το πιο φωτογραφισμένο μοτίβο της πόλης, το Statpark (Στατπαρκ) βρίσκεται σχεδόν στο κέντρο της πόλης στο οποίο μπορεί κανείς να θαυμάσει το χρυσό μνημείο του συνθέτη Johann Strauss. Η Βιέννη είναι μια πόλη όπου μέσα αλλά και γύρω από αυτήν σίγουρα δεν θα σου λείψει το πράσινο καθώς περιστοιχίζεται από τα δάση και τις πρασιές του Prater, στο οποίο πολλοί βιεννέζοι επιλέγουν κατά την άνοιξη και το καλοκαίρι να περνούν τις ώρες τους σε αυτά. Επιπλέον αναρίθμητες δεντροστοιχίες, φάρμες, αμπέλια αλλά και ο μαγευτικός υδροβιότοπος του Δούναβη. Φυσικά δεν μπορεί κανείς να ξεχάσει ή να προσπελάσει απλά το κομμάτι εκείνο το οποίο καλύπτει με το πράσινο του το παλάτι Schonbrunn καθώς και τον μοναδικό σε art nouveau στιλ ζωολογικό κήπο της Βιέννης που βρίσκεται σε αυτό.

Η Βιέννη είναι η πόλη εκείνη που θα πρέπει να καμαρώνει για τα μουσεία της, τα πιο αναγνωρισμένα μουσεία στον κόσμο βρίσκονται εδώ αλλά και μεγάλες συλλογές έργων τέχνης καθώς και πολλά μοναδικά κομμάτια τέχνης. Διάσημα μουσεία όπως το Kunsthistorisches στο οποίο μπορεί κανείς να θαυμάσει τα ζωγραφικά αριστουργήματα. Στο Belvedere (Μπελβεντέρε) μπορεί κανείς να θαυμάσει τα αριστουργήματα των Pieter Briegel αλλά και Gustav Klimt αλλά και στο Leopold (Λεοπολντ) φιλοξενείται, ίσως, ο πιο διάσημος πίνακας του Gustav Klimt «το φιλί».

Η Βιέννη μπορεί να περηφανεύεται για τον πολιτισμό της καθώς σε αυτήν μπορεί κανείς να επισκεφτεί τα περίπου πενήντα θέατρα, όπερες, μουσικά θέατρα αλλά και τα περίπου εκατό μουσεία της και τις αναρίθμητες γκαλερί της, μουσική αλλά και φεστιβάλ χορού  είναι κάτι που δεν λείπει καμία μέρα από την πόλη αυτή. 

Η Βιέννη είναι αδιαμφισβήτητα η πόλη πολλών συνθετών ανάμεσα τους οι Franz Schubert, Arnold Schoenberg και Alban Berg γεννήθηκαν εδώ αλλά και οι Mozart και Beethoven έζησαν εδώ. Εδώ φιλοξενούνται οι καλύτερε ορχήστρες στον κόσμο όπως αυτή της φιλαρμονικής της Βιέννης αλλά και την συμφωνική ορχήστρα της Βιέννης, την κρατική όπερα και την χορωδία των αγοριών της Βιέννης.

Tags:

No responses yet

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

code