Η Αυστρία είναι μια χώρα που αγαπάει τον πολιτισμό και οι Αυστριακοί είναι αυτοί που τον υποστηρίζουν περισσότερο καθώς είναι κάτι που πηγάζει από μέσα τους. Χώρα με βαθιά παράδοση και σεβασμό στον πολιτισμό και την εκπαίδευση, η κρατική τηλεόραση της Αυστρίας (ORF) σε συνεργασία με τα περισσότερα μουσεία της Αυστρίας το πρώτο Σάββατο του Οκτωβρίου διοργανώνουν μια ιδιαίτερη πολιτισμική εκδήλωση.

“Η μεγάλη νύχτα των μουσείων” όπως την ονομάζουν περιλαμβάνει την περιήγηση σε πολιτισμικούς χώρους σε όλη την χώρα. Τα περισσότερα, αν όχι όλα, τα μουσεία έχουν ανοιχτές τις πύλες τους και περιμένουν να υποδεχτούν τους επισκέπτες τους.

Όπως και το όνομα του αυτή η εκδήλωση λαμβάνει χώρα από τις 18:00 έως τις 00:00 (σε κάποια μουσεία έως και λίγο αργότερα). Ο επισκέπτης μπορεί να αγοράσει ένα εισητηριο (στις 6/10/2018 η τιμή του ήταν 15€) το οποίο περιλαμβάνει απεριόριστες εισόδους στα μουσεία που συμμετέχουν στην εκδήλωση καθώς και απεριόριστες διαδρομές στα μέσα μαζικής μεταφοράς όπως το μέτρο, τα τραμ και τα λεωφορεία.

Όλη η πόλη μεταμορφώνεται σε ένα πολιτισμικό πανηγύρι το οποίο σίγουρα δεν πρέπει κα κάθε επισκέπτης να το χάσει. Μαγεία, ιστορία, πολιτισμός και πολλά συναισθήματα συνθέτουν το σκηνικό της πόλης (σε όποια Αυστριακή πόλη κι αν είναι αυτή στην οποία θα πάτε) και σε μεταφέρουν σε άλλες εποχές.

* Η συμμετοχή για το 2018 είναι 15€ συμπεριλαμβανομένων των εισόδων στα ΜΜΜ.

** Το εισητηριο μπορείτε να το αγοράσετε από οποιοδήποτε μουσείο

*** Μην ξεχάσετε να κατεβάσετε το application ( lange Nacht der Museen )

No responses yet

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

code