cash or card

Στην σημερινή εποχή όλο και μεγαλύτερο έδαφος παίρνουν οι πληρωμές μέσω κάρτας. Μέρα με την μέρα οι καταναλωτές εξοικιόνονται περισσότερο αλλά και οι επιχειρήσεις προτιμούν τις ανέπαφες πληρωμές.

Στην Αυστρία, σε αντίθεση με την Ελλάδα, πολλές επιχειρήσεις συνεχίζουν να μην δέχονται πληρομές με κάρτες. Επίσης, είναι πολλές κι εκείνες οι οποίες ναι μεν δέχονται πληρωμές με κάρτα ωστόσο θέτουν ελάχιστο ποσό πληρωμής. Τι μπορεί να σημαίνει αυτό όμως; Αν για παράδειγμα μία επιχείρηση έχει ως ελάχιστο ποσό πληρωμής με κάρτα τα 11€ κι εσύ έχεις πάρει δυο καφέδες των 7 ευρώ θα σου ζητήσουν αν θες με κάρτα να πληρώσεις 11 αντί για 7, οπότε είναι προτιμότερο να πληρώσεις με μετρητά.

Καλό θα ήταν εάν θέλεις να κινηθείς, κυρίως, προς τα παραδοσιακά στέκια τότε θα ήταν φρόνιμο να φροντίσεις να έχεις μαζί σου μετρητά γιατί η πλυθώρα αυτών σίγουρα δεν δέχονται κάρτες.

Επιπλέον, φρόντισε να πάρεις μετρητά από την Ελλάδα (εάν την επισκέπτεσαι από εκεί) από την δική σου τράπεζα διαφορετικά εάν θελήσεις να εκταμιεύσεις χρήματα από μία τράπεζα εντός Αυστρίας θα χρεωθείς με 3 έως 5 ευρώ ανά συναλλαγή.

No responses yet

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *