valitsa

Κάθε ταξίδι απαιτεί και την σωστή του οργάνωση. Υπάρχουν δυο είδη ταξιδιώτών με την πρώτη προτιμούν να οργανώσουν εκ των προτέρων το ταξίδι τους με όσο περισσότερες λεπτομέρειες μπορούν. Υπάρχει όμως και η άλλη κατηγορία που προτιμούν να πάρουν 1-2 πραγματάκια, την ταυτότητα και το εισιτήριο τους και να ξεκινήσουν την περιπέτεια τους. Όταν ανήκεις στην πρώτη κατηγορία τότε θα πρέπει πρέπει να οργανώσεις σωστά ή τουλάχιστον με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την βαλίτσα σου.

Αυτό προκύπτει από το εάν έχεις κλείσει εισιτήριο με βαλίτσα ή όχι. Ας πάρουμε το πρώτο σεναριο πως έχεις κλείσει εισιτήριο με μία μικρή χειραποσκευή και πως το ταξίδι σου είναι για λίγες μέρες. Θα πρέπει να θυμάσαι τρεις σημαντικές λεπτομέρειες η πρώτη είναι πως το ταξίδι είναι για λίγες μέρες και η δεύτερη πως η βαλίτσα σου έχει αρκετά περιορισμένο χώρο αλλά και πως η κάθε αεροπορική εταιρεία δίνει από 8 έως 10 κιλά ανά χειραποσκευή.

Φτιάξε μία λίστα

Μερικές φορές μία καλή διαδικασία είναι λίγες μέρες πριν να δημιουργήσεις μία λίστα με όλα εκείνα τα απαραίτητα που πιστεύεις πως θα χρειαστείς. Κάθε μέρα μπορεί να θυμάσαι και κάτι διαφορετικό οπότε λίγο πριν φτιάξεις την βαλίτσα σου θα μπορέσεις να την ανήξεις και να τσεκάρεις όλα όσα έχεις σημειώσει αλλά και να σκεφτείς εάν τα χρειάζεσαι όλα αυτά. Τέλος καλό θα ήταν να πάρεις την λίστα μαζί σου γιατί μπορεί να σου φανεί χρήσιμη κατά την επιστροφή σου ώστε να μην ξεχάσεις κάτι πίσω σου.

Ποιος είναι ο προορισμός μου;

Πρέπει να σκεφτείς που πηγαίνεις και για πόσες ημέρες πας. Σίγουρα απαιτείτούνται διαφορετικά ρούχα ανά εποχή κι ανά προορισμός. Πρέπει να ερευνήσεις τις ενδυματολογικές συνήθειες της χώρας τόσο για τις γυναίκες όσο και για τους άνδρες. Πως είναι τα μέρη που θα επισκεφτείς; Σε τι μέρη θα πας και τι σου προσφέρουν τα μέρη που θα επισκεφτείς. Για παράδειγμα αν σκοπεύεις να πας για να δεις μόνο αξιοθέατα και να περπατήσεις θα πρέπει να φροντίσεις να πάρεις αθλητικά παπούτσια κι όχι τακούνια ή σκαρπίνια.

Έξτρα τσάντα

Μία καλή ιδέα πάντα είναι να πάρεις μια έξτρα τσαντα μαζί σου πχ μία τσάντα θαλασσης ή μία υφασμάτινη κάρτα για ψώνια. Μέσα σε αυτην μπορείτε να προσθέσετε τα πράγματα που μπορεί να χρειαστείτε μέσα στην μέρα. Για παράδειγμα εάν βγείτε να κάνετε έναν ημερήσιο περίπατο ώστε να απολαύσετε τα αξιοθέατα θα σας βοηθούσε πολύ με την οργάνωση τους.

Μέγεθος βαλίτσας

Έαν έχεις κλείσει βαλίτσα με την πτήση σου (εάν μιλάμε για πτήση) τότε το μέγεθος παίζει συμαντικό ρόλο. Οι αεροπορικές εταιρείες πολλές φορές είτε ζυγίζουν είτε μετρούν τις βαλίτσες και υπάρχει κίνδυνος να σε χρεώσουν με ένα μεγάλο ποσό. Επίσης, αυτό έχει μία δεύτερη σημασία ως προς την ποσότητα των χρήσιμων πραγμάτων που θα πάρεις μαζί σου.

Απαραίτητος εξοπλισμός

Σε κάθε ταξίδι ο εξοπλισμός που θα έχεις μαζί σου έιναι πολύ συμαντικός. Φρόντισε να πάρεις τα καλώδια που θα χρειαστείς ώστε να φορτίζεις τις ηλεκτρικές σου συσκευές όπως το τηλέφωνο ή το tablet, εναλακτικές μπαταρίες για την φωτογραφική σου μηχανή. Επιπλέον τι από αυτά θα χρειαστείς σίγουρα. Κινητό, tablet, laptop, τρίποδας για φωτογραφική μηχανή, καλώδια φόρτισης, μπαταρίες, ομπρέλα.

Φάρμακα και είδη πρώτης ανάγκης

Εάν παίρνεις φάρμακα θα πρέπει να φροντίσεις να τα πάρεις μαζί σου. Πολλά από τα φάρμακα δεν υπάρχουν σε άλλες χώρες και ίσως να μην συστήνονται και από τον γιατρό σου. Φροντίστε να τα βάλετε μέσα στην βαλίτσα σας αλλά μην πάρετε ακριβώς τον αριθμό των φαρμάκων πχ εάν χρειάζεστε 10 χάπια για τις μέρες που θα περάσετε ίσως να ήταν μία καλή ιδέα να πάρετε φάρμακα για να σας καλύψουν για 2-3 μέρες παραπάνω.

Καλλιντικά και περιποίηση

Τόσο για άντρες όσο και για γυναίκες το αντιλιακό σε όλες τις εποχές είναι απαραίτητο. Πέραν του αντιλιακού όμως σκεφτείτε τι θα χρειαστείτε μαζί σας όπως πχ σαμπουαν και κρέμες ή καλλιντικά εάν σκέφτεσαι να βγεις για μία νυχτερινή έξοδο.

No responses yet

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *