Η Βιέννη είναι μια από τις πόλεις φιλικές στα ποδήλατα. Οι Βιενέζοι μετακινούνται κυρίως με ποδήλατο αλλά και με τα μέσα μαζικής μεταφοράς και κυρίως με το μετρό. 

Τα ποδήλατα μπορείτε να τα νοικιάσετε όλο το εικοσιτετράωρο και όλες τις ημέρες του χρόνου

Εγγραφή 1€ (το πληρώνετε μία και μοναδική φορά)

1η ώρα δωρεάν

2η ώρα 1€

3η ώρα 2€

4η ώρα 4€

και για κάθε επόμενη ώρα 4€

 

Μπορείτε να δείτε τους σταθμούς είτε αναζητώντας το app είτε μέσα από την σελίδα της εταιρείας πατώντας εδώ για να δείτε τον χάρτη είτε πατώντας εδώ για να το δείτε σε λίστα. 

Οι περισσότεροι Αυστριακοί έχουν δικά τους ποδήλατα αλλά είναι αρκετοί είναι αυτοί οι οποίοι χρησιμοποιούν τα δημόσια ποδήλατα. Φυσικά τα δημόσια ποδήλατα ή η μετακίνηση με ποδήλατο δεν είναι μοναδικό προνόμιο των κατοίκων της Βιέννης αλλά γενικά των Αυστριακών οι οποίοι και τα αγαπούν. Μπορείς να συναντήσεις από μεμονωμένα άτομα να οδηγούν τα ποδήλατα τους – δημόσια ή προσωπικά – μέχρι και οικογένειες να απολαμβάνουν τις βόλτες τους με αυτά. Στα πάρκα σίγουρα θα συναντήσεις οικογένειες οι οποίοι προσπαθούν να μάθουν στα παιδιά τους όχι μόνο να οδηγούν το ποδήλατό τους αλλά και τους ασφαλείς τρόπους. 

Εάν έχεις το δικό σου ποδήλατο στην πόλη θα πρέπει να θυμάσαι έχεις όλα τα δικαιώματα αλλά και τις υποχρεώσεις όπως το να οδηγούσες με αυτοκίνητο. Με άλλα λόγια, απαγορεύεται να μην έχεις φως στο μπροστά αλλά και στο πίσω μέρος του ποδηλάτου, να μην έχεις κάποιον ανακλαστήρα αλλά και να οδηγείς υπό την επήρεια αλκοόλ.

Η Βιέννη είναι μια πόλη φιλόξενη προς τα ποδήλατα. Εάν είσαι επισκέπτης και θέλεις να εξερευνήσεις την πόλη χωρίς έξοδα τότε μια καλή ιδέα είναι να κάνεις βόλτα με το ποδήλατο μιας και μέσα στην πόλη οι ποδηλατόδρομοι είναι τόσο κοινοί όσο και οι δρόμοι για τα αυτοκίνητα. 

Τι χρειάζεσαι για να έχεις ποδήλατο; Η λύση είναι απλή, χρειάζεσαι μόνο 1€ και να δημιουργήσεις λογαριασμό στα μηχανήματα ενοικίασης ποδηλάτων τα οποία θα τα βρεις σε όλα τα κεντρικά σημεία της Βιέννης και κυρίως στους σταθμούς των μετρό από την εταιρεία city bikes.

Αφού κάνεις την εγγραφή σου – θα αφαιρεθεί 1€ από τον λογαριασμό σου – τότε θα μπορείς να δανειστείς ένα ποδήλατο δωρεάν για 1 ώρα. Το 1€ θα αφαιρεθεί μόνο μια φορά κατά την εγγραφή σου και όχι κάθε φορά που θα κάνεις χρήση. Μετά την πρώτη δωρεάν ώρα θα έχεις χρεώσεις ανάλογα με την ώρα που έχεις το ποδήλατο στην κατοχή σου.

Ένα απλό κόλπο για να μην χρειαστεί να πληρώσεις για το ποδήλατο είναι αφού πάρεις το ποδήλατο πριν περάσει η πρώτη ώρα να επιστρέψεις το ποδήλατο στον πρώτο σταθμό που θα συναντήσεις και αφού το επιστρέψεις να ξανά κάνεις την διαδικασία ενοικίασης ποδηλάτου από την αρχή, έτσι, θα έχεις στην διάθεση σου μία επιπλέον ώρα. Αυτό μπορείς να το επαναλάβεις ξανά και ξανά και ξανά…

* Να είστε προσεκτικοί κατά την οδήγηση τόσο για την σωματική σας ακεραιότητα όσο και με τα ποδήλατα τα οποία θα πρέπει να τα επιστρέφετε στην κατάσταση την οποία τα παραλάβατε.

No responses yet

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

code